Uncategorized

“Come rain, come shine…”

Jeg ser meg rundt på bussen, mange ansikter er lukket med tverr munn. Det drypper fra paraplyer, regnjakker og det trommer på taket og sildrer langs vinduene. Det er klamt, dampende og litt oppgitt stemning.  Mange sjekker Yr.no på telefonene sine, sukker, og fortsetter med annen scrolling. Det er juni, trær og blomster står i full flor, men det regner…

Fysioterapeut Vigdis Bjørnøy -785300__340

Et lite barn hopper i en sølpytt på fortauet. Han hviner av lykke og plasker rundt. Gøy! Verdens drikkevann er ved å tørke ut, så vi skal prise oss lykkelige for at vi ikke bor i en ørken; eller må gå flere mil for å hente vann hver dag. Vi kan bare skru på krana på badet eller kjøkkenet – eller stikke tungen ut og slafse i oss noen friske dråper fra himmelens kran.

Vigdis Bjønrøy Fsyioterapeut gutt i regn-1722570__340

“Sommeren er kort, og det meste regner bort”, heter det i en svensk popsang. Og her ligger hele magien. Alt er forandring. Alt er øyeblikk. Vi har ikke i går, imorgen, i ettermiddag eller ikveld, men bare akkurat nå. Barnet i sølepytten full av skitt og vann og glede er manifestasjonen av “carpe diem” – grip dagen. Lev og vær i øyeblikkene – enten de er gode eller vonde. Le litt, vær litt spontan, ha både strandtøy og paraply i vesken.

Fysioterapeut Vigdis Bjørnøy sommer-574971__340

Trær, gress og planter blir så vakre når det regner. Temperaturen er mild og det lukter godt. Det er mye skjønnhet i en regndråpe. Det lov å ønske seg mer sol og varme, men sommeren er her nå  – come rain, come shine! Ikke mist den fordi du “venter på bedre vær”. Det har vi ikke råd til i Norge. Kle deg etter været og nyt. Festivaler, parader, karneval, piknik, grilling, bading og her og nå: Pride! Sommeren er kort…. og herlig!

Vigdis Bjørnøy fysioterapeut regnbue-1372108__340

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s